Waarin verschillen onze heldinnen van de mannen? (internationale vrouwendag)

Waarin verschillen onze heldinnen van de mannen? (internationale vrouwendag)

Waarom Internationale Vrouwendag misschien wel een van de belangrijkste feestdagen is van het jaar? Omdat op deze dag onder andere gevierd wordt hoe sterk vrouwen zijn.

De afgelopen jaren is er een duidelijke trend zichtbaar in het opleidingsniveau van vrouwelijke studenten. Ze zijn succesvoller, sneller afgestudeerd en dus blijkbaar beter in studeren dan mannelijke studenten. Het is ook wetenschappelijk aangetoond dat vrouwen een beter geheugen hebben dan mannen (bron) Overigens gaat het geheugen na de menopauze wel iets achteruit, maar daar hebben studenten nog geen last van.

Er is nog een reden dat vrouwen over het algemeen beter presteren, ze zijn beter in het stellen van doelen, en stellen andere doelen dan mannen. Waar mannen vooral rekening houden met zichzelf stellen vrouwen hun doelen beter af op hun omgeving. Ze houden de ecologie meer in de gaten. Hiernaast zijn vrouwen beter in communicatie en visualiseren zij hun doelen gewoon beter. Door de ecologie en visualisatie van doelen beter te hebben kom je simpelweg verder! Vrouwen hebben overigens ook werkelijk een breder gezichtsveld, zien meer onderscheid in kleuren en hebben minder tunnelvisie (mannen staren, vrouwen niet) (bron)

Natuurlijk stopt het daar niet. Vrouwen hebben een beter immuunsysteem (bron) leven gemiddeld langer, rijden netter in een auto (bron), articuleren beter (bron) enzovoort enzovoort.

Reden genoeg om eens stil te staan bij internationale vrouwendag. Ook eens om na te denken over de (on)gelijkheid van vrouwen en mannen.

 

Geef een reactie